Non sei que ten o pan galego que a todos gusta, e por iso quixemos dar gusto a todo o mundo facendo unha conrobla como é debido, das que só nós sabemos facer, falando e comendo ben.
 |
Velaquí o pan e os chourizos de David (2º de ESO) |
 |
A mesa expositora, a medio encher, e os carteis divulgativos de fondo |
 |
A mesa das mazás como froita recomendada, coas fermosas cestas que fixo o pai de Raquel (a profe de Galego) |
 |
A degustación: o pan foi xentileza da panadería Rufina, a carón do IES, e o salchichón de Raquel; as fotos son de Olaia (a profe de historia). |
Non todo foi comer, o propio era explicar os proxectos; nesta mesa contabamos que proporcións ten o pan galego e como se fai; na seguinte que son as horas de frío e a súa importancia no desenvolvemento dos frutais; e na do fondo como se mide a auga de chuvia, pero a esa zona tardaban en chegar, o público amoreábase ao redor do pan.
Quédannos cousas por facer, buscamos a etiqueta nutricional do pan galego, non un calquera senón o que leva as proporcións que dí a normativa da Consellería de Medio Rural, pero non é doado de atopar, e aínda que pedimos axuda esta non chegou, a ver para o ano ...
Só nos queda agradecer ao Instituto da Lingua Galega que nos elexira para participar nesta aventura porque, en palabras do noso alumnado, ... profe esto hai que repetilo para o ano!
Comentarios
Publicar un comentario