Palabras obtidas no formulario do Pan
1-Fermento, formento, lévedo, levedo, masa nai, requento.
Masa de fariña fermentada que se emprega para levedar o pan.
2-Becerra, asmo
Franxa de masa amazocada que ás veces queda no pan ou nos doces, por non estar ben cocidos.
3-Alvelo, angazo, angado, arganzo, corno, forca, forquilla, forquita, forcada, esgalladoiro, pau, rodo.
Pau longo de madeira, que pode ter gallas ou non, que se emprega para introducir ou remexer a leña no forno.
4-Angazo, atisador, cinseiro, fachizo, lareiro, pa, pala, pa de forno, pa de enfornar, rodo, sobraseiro, varredoiro,
Utensilio formado por un mango que ten nun dos seus extremos unha táboa perpendicular en forma de semicírculo e que se utiliza para xuntar as brasas ou a cinsa no forno.
5-Artesa
Recipiente grande de madeira, xeralmente con catro patas e tampa, máis estreito no fondo que por arriba, no que se amasa o pan.
6-Forma, forma cunca.
Recipiente de madeira con destino a suxeitar a masa e darlle forma ás pezas de masa para facer o pan.
7-Fornada, sollo.
Conxunto de pezas que se cocen nun forno dunha soa vez.
8-Faragulla, miga, miolo, migalla, rafa.
Parte interior do pan.
9-Codea, codela, curtiza, cudela, codelo.
Parte externa e dura do pan.
10-Faragullas, migallas, rafas, faragullos, mugallas, migas, pedaciños.
Anaco moi pequeno que se solta do pan ou doutros alimentos feitos con fariña, como as galletas ou os doces.
11-Ábaco, cacho, beixo, corrosco, enceto, empeza, currusco, empeza, rebanada.
Anaco de pan con codia cortado polo canto ou polas beiras.
12-Beira, bexo, corrosco, currusco, cornexo, cabo, empece, rebanada, teta.
Empece e remate das barras de pan.
13-Bica, bola, brona, broa, broza, torta de millo, tarta de millo, rapeira.
Pan de millo.
14-Bola, boliño, molete, tortón.
Peza de pan, xeralmente arredondada e alta.
15-Bola, bouco, bolete de moño, moño, bolo, carrapulo, chusco, molete, corna, piola.
Peza de pan cunha lixeira elevación no centro.
16-Bouco, corna, corno, currusco, marcaxe, moñete, periquete.
Bóla que levan algunhas pezas de pan na cima.
17-Bola, bolo, boliño.
Peza de pan redonda segundo o tamaño.
18-Bela, chapata, inchote, a bola do lar, bolo aplastado, rapeira, torta.
Peza de pan con forma chata.
19-Rosca, rosco.
Pan con forma redonda provisto dun burato no medio.
20-Bolo, bolete, boliña, boliño, bolico, chusco, panocha, pico, torto
Bolo de pan pequeno.
21-Barra.
Peza de pan alongada.
22-Pan centeo
Comentarios
Publicar un comentario